Mladen Bojović (©MN Press)
Mladen Bojović (©MN Press)

Spartak iz Ljiga spreman za Prvu ligu, Ribnica mu u 21. kolu nanela 21. poraz u sezoni

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 21:05

Kraljevčani u gostima upisali maksimalnu pobedu

Nije lako odbojkašima iz Ljiga da igraju u poslednje vreme utakmice, jer znaju da su baš oni ekipa koja sigurno ispada u niži rang. Porazi Spartaka se samo nižu, a kako stvari stoje velike su šanse da učešće u Superligi završe bez pobede. Za sada imaju skor od 21 izgubljene utakmice uz isto toliko odigranih mečeva. U poslednjem kolu igraće protiv imenjaka iz Subotice, pa teško da će popraviti skor. Sa dna se svakako neće pomeriti...

Večeras su izabranici Nenada Kovačevića poraženi u duelu sa Ribnicom. Kraljevčani su u gostima opravdali ulogu velikog favorita i upisali maksimalnu pobedu - 3:0 (25:17, 27:25, 25:22).

Izabrane vesti

Ribnica je i dalje u igri za treće mesto, trenutno je četvrta sa skorom 14-7. Baš zbog pozicija na tabeli biće zanimljiv poslednji duel narednog vikenda sa Radničkim, jer su to ekipe koje su jedna do druge.

Kraljevčane je i večeras gurao ka trijumfu iskusni tandem Bojović - Todorović. Snažni korektor je doprineo pobedi sa 17 poena, uz odlične procente prolaska u napadu - 68 odsto (19-13). Imao je i po dva poena iz bloka i sa servis linije. Samo su dva puta uspeli da ga izblokiraju. Drugi dvocifreni bio je Todorović sa 11 poena.

Najviše poena na celom meču skupio je odbojkaš Spartaka Samed Halilović. Međutim, njegov učinak od 20 poena nije bio dovoljan ni da se uzme set favoritu. Kad su saigrači u pitanju, najviše mu je pomogao Ivan Glavinić sa 12 poena.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

21. kolo

Četvrtak

Novi Sad - Crvena zvezda 3:2

Petak

Spartak Ljig - Ribnica 0:3

Takovo - Jedinstvo U TOKU

Subota

18.00: Partizan - Vojvodina

19.00: Radnički - Mladi radnik

Nedelja

18.00: Karađorđe - Spartak Subotica

22. kolo

Jedinstvo Stara Pazova - Novi Sad

Crvena zvezda - Partizan

Vojvodina - Karađorđe

Spartak Subotica - Spartak Ljig

Ribnica - Radnički

Mladi radnik - Takovo



tagovi

OK RibnicaOK Spartak LjigSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara